Koortslip


Koortslip

Heeft u ook last van koortslippen? Hoe herkent u een koortslip? Tijdens een koortslip ontstaan, meestal plotseling, kleine, doorzichtige, vochthoudende blaasjes op de lippen. Er is sprake van een branderig gevoel waar deze blaasjes verschijnen. Na enkele dagen gaan ze open. Er ontstaat wondkorstjes en kloofjes. De plekjes hoeven zich niet alleen rond de mond te tonen. Ook de neus, wangen, kin en de schouders of dijbeen is mogelijk. Het schoonmaken van de handen na in contact komen met de blaasjes is van belang om verdere besmetting te vermijden. Een koortslip komt dikwijls met enige regelmaat terug

Meer weten over koortslippen?

Wat is een koortslip, wat kun je er tegen doen en is het besmettelijk? Allemaal vragen waar mensen met een mogelijke koortslip mee te maken krijgen. Koortslippen.info (de koortslip website) geeft diverse informatie over koortslippen.

Specialist inschakelen bij koortslip

Normaal gesproken gaat een koortslip vanzelf weer over. Het is dan niet noodzakelijk om een huisarts te raadplegen. Wanneer de blaasjes na een paar weken nog niet over zijn, is het raadzaam om toch bij een arts langs te gaan. De reden hiervoor is, dat het kan zijn dat bacteriën in de blaasjes zijn gekomen en dat deze nog een andere infectie hebben veroorzaakt. Ook als het vocht in de blaasjes niet helder is, is het verstandig om een huisarts te raadplegen.

Herpes simplex – besmettelijk virus

Wat is de oorzaak van koortslip? Koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes simplexvirus. Het herpesvirus is een besmettelijk virus dat via knuffelen verspreidt. Het eerste contact vindt dikwijls plaats op jonge leeftijd. Het wordt wordt meegedragen en komt niet altijd tot uiting. Dikwijls uit het zich schraal weer, vriesweer, felle zon of verminderde weerstand. De infectie die opgelopen wordt, geneest, maar het virus verdwijnt nooit uit uw lichaam. Het herpesvirus kan telkens opnieuw een koortslip veroorzaken.